Dammers Acacia 10 kg

 25,95

Op voorraad

In verband met het maximaal verzendgewicht en volume bij PostNL kun je maximaal 1 zak van 10 kg. per bestelling bestellen. Een combinatie met andere houtskool of briketten is hierom niet mogelijk.
Loading...

Dammers Acacia 10 kg

De Dammers Acacia houtskool wordt gemaakt van de Acacia, deze snelgroeiende, uitheemse boom komt veel voor in Zuid-Afrika, waar ook deze houtskool wordt geproduceerd. Dammers houtskool is een professionele restaurant houtskool met mooie grove stukken van ongeveer 60 – 120 mm. Acacia houtskool is een fijne houtskoolsoort die makkelijk aan te maken is en zich eenvoudig laat reguleren. Zijn subtiele rooksmaak zorgt ervoor dat hij door veel barbecueërs geliefd is. Hierdoor is hij ook ideaal om te combineren met rookhout, zodat jij de smaak bepaalt van het gerecht en niet de houtskool.

Dammers Acacia houtskool onderscheidt zich als volgt:

  • Gemakkelijk aan te steken
  • Het brandt gelijkmatig en erg langdurig
  • Zuinig in gebruik
  • Brandt met zeer hoge temperatuur
  • Geeft een subtiele geur en smaak af aan het vlees
  • Mooie grove stukken houtskool (60-120 mm) zonder teveel gruis en stof

Verpakt per 10 kg in een sterke papieren zak.

In verband met het maximaal verzendgewicht en volume bij PostNL kun je maximaal 1 zak van 10 kg per bestelling bestellen. Een combinatie met andere houtskool of briketten is hierom niet mogelijk. Wil je meer bestellen dan bieden wij de mogelijkheid om deze bij ons op te halen of meerdere bestellingen te doen.

 

Briketten en Houtskool

Er zijn veel verschillende soorten houtskool en briketten met allemaal unieke eigenschappen. We adviseren je graag over deze verschillen.

Houtskool

De houtskool die wij aanbieden is gemaakt van hardhout en altijd van zeer hoogwaardige kwaliteit, restaurant kwaliteit wordt dit vaak genoemd. Er zitten grote stukken houtskool in iedere zak waardoor je de luchtstroom in de barbecue goed kunt regelen. Je steekt de houtskool gemakkelijk aan met behulp van aanmaakwokkels of een elektrische aansteker zoals de Looftlighter. In grote lijnen bieden wij je drie soorten houtskool aan. Dit doen wij bewust omdat we natuurlijk graag zien dat je plezier hebt in het barbecueën en dat kan alleen met goede kwaliteit brandstof. Alle houtskoolsoorten zijn geschikt voor elke BBQ en met name voor Keramische BBQ’s voor Low en Slow sessies maar natuurlijk ook voor de hoge temperaturen voor het bakken van Pizza’s of het grillen van vlees.

Houtskool overzicht

Acacia

Een van de ‘lichtste’ hardhout soorten die wij aanbieden is de Acacia. Deze houtskoolvariant komt uit Zuid-Afrika en heeft hele fijne eigenschappen voor de beginnende en gevorderde barbecueër. Acacia gaat vrij gemakkelijk aan en reageert snel op temperatuuraanpassingen. De houtskool stukken zijn ook nog eens perfect qua formaat. Deze restaurantkwaliteit houtskool is vrij neutraal in geur en smaak en is daardoor erg geschikt om te gebruiken in combinatie met rookhout. Zo geef je gemakkelijk je eigen draai aan ieder gerecht met de verschillende soorten en smaken rookhout.

Marabu

Marabu is een zwaardere hardhoutsoort van een snelgroeiende woekerstruik uit Cuba. Deze woekerstruik zorgt voor veel overlast waardoor de stuiken weggehaald worden. De productie van deze houtsoort is dan ook enorm duurzaam. Marabu gaat iets minder makkelijk aan vanwege zijn hogere dichtheid (hardheid), maar brand wel langer en kan voor hoge temperaturen zorgen. De Marabu houtskool kan wat meer knetteren tijdens het aansteken. Deze houtsoort geeft een subtiele geur en smaak af en is wat sterker aanwezig dan de Acacia.

Quebracho

Als laatste hebben wij de Quebracho houtskool in ons assortiment. Deze soort heeft een hoge dichtheid en wordt gemaakt in Zuid-Amerika van de Quebracho boom (Steeneik). De naam Quebracho komt voort uit het Spaans: ‘Quiebra Hacha’ wat vertaald betekent: ‘Breekt de bijl’. Quebracho heeft wat meer tijd nodig om goed te gaan branden bij het aansteken, vanwege de hardheid van het hout. Hierdoor zal de houtskool langer branden en kan er een hogere temperatuur ontstaan. De geur en smaak van deze houtskool is intenser en meer aanwezig dan bij de Acacia of Marabu.

Briketten

Briketten is een verzamelnaam voor samengeperst materiaal waarmee je kunt barbecueën. Hier heb je veel verschillende gradaties in. Wij hebben alleen briketten in het assortiment van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen. Deze briketten bevatten dan ook geen afvalstoffen. De (kokos)briketten in ons assortiment branden lang en gelijkmatig. Daardoor zijn ze zuinig in gebruik en branden ze vrijwel as-loos op. Om je briketten aan te steken adviseren we je om een brikettenstarter te gebruiken in combinatie met aanmaakwokkels. Op die manier kun je snel aan de gang met gloeiende briketten.

De briketten zijn ideaal om te gebruiken op een kogelbarbecue of een open grill. Wij adviseren om geen briketten te gebruiken in een keramische barbecue omdat je bij briketten minder goed de temperatuur kunt regelen.

Hopelijk kun je met deze informatie een juiste keuze maken. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee.

 

Inspiratie op Social Media

Op onze Facebook en Instagram pagina zie je dagelijks nieuwe producten, recepten en heel veel BBQ-, kook- en outdoor inspiratie.

Merk

Dammers

Specificaties

– Gemakkelijk aan te steken
– Het brandt gelijkmatig en erg langdurig,
– Zuinig in gebruik
– Brandt met zeer hoge temperatuur
– Geeft een subtiele geur en smaak af aan het vlees
– Mooie grove stukken houtskool (60 – 120mm) zonder teveel gruis en stof
– Verpakt per 10 kg. in een sterke papieren zak.