Snijplank Varken
Deze Snijplank Varken is gemaakt van Bamboe en ontzettend leuk om bijvoorbeeld gegaard of gegrild varkensvlees op te serveren of aan te snijden. Deze snijplank is daarnaast ook een mooie eyecatcher op jouw aanrechtblad of aan de muur als decoratie in de buitenkeuken.
Specificaties:
- Afmetingen: L 49 x D 27,5 x H 1,1 cm.
- Materiaal: Bamboe.
Houten snijplanken
Voor het snijden van je vlees of groenten van de barbecue heb je natuurlijk een snijplank nodig. Wij hebben diverse houten snijplanken in ons assortiment die allemaal gemaakt zijn van het beste hout. De meest voorkomende houtsoorten voor houten planken zijn bamboe, beuken, eiken en acacia. Dit zijn allemaal hardhout soorten die tegen een stootje kunnen en, bij goed onderhoud, lang mee gaan.
Verschillende van onze houten snijplanken zijn voorzien van een sap geul. Deze kleine geul aan de rand van de snijplank zorgt ervoor dat het sap dat vrijkomt tijdens het snijden, niet van de plank loopt. Ontzettend handig natuurlijk wanneer jij je mooie stuk vlees aan het snijden bent voor je gasten.
Houten planken zijn niet alleen mooi om je gegrilde vlees op te presenteren, ze zijn ook nog eens beter voor je messen. Hout is namelijk minder hard dan bijvoorbeeld kunststof of glas, wat er voor zorgt dat je messen minder snel bot worden.
Onderhoud
Om langdurig te kunnen genieten van je houten snijplank is het belangrijk deze goed te onderhouden. Na het gebruik kun je de houten plank schoonmaken met een beetje warm water en een schoonmaakdoek. Heb je rauw vlees of vis op de plank gesneden? Dan is het verstandig om een klein beetje afwasmiddel te gebruiken. Gebruik niet te harde materialen om de plank schoon te schrobben, dit kan beschadigingen veroorzaken. Ze de houten snijplank nooit in de vaatwasser! Hierdoor heb je kans dat gelijmde stukken hout loslaten of de plank gaat barsten.
Naast het reinigen na ieder gebruik is het belangrijk om te zorgen dat de plank niet uitdroogt. Hiervoor hebben wij speciale onderhoudsolie in ons assortiment. Voordat je de plank voor de eerste keer gaat gebruiken, moet je de plank behandelen met deze onderhoudsolie. Behandel de plank met regelmaat om te zorgen dat het hout verzadigd blijft en niet uitdroogt. Je smeert de olie goed in over de plank met een stofvrije doek. Na 15 tot 20 minuten wrijf je de olie met een schone doek nog verder in. De olie geeft geen geur of smaak af aan je eten. Behandel je plank regelmatig met deze olie en je hebt er veel langer plezier van!
Is een kunststof snijplank meer wat voor jou? Bekijk dan hier ons aanbod.
Inspiratie op Social Media
Op onze Facebook en Instagram pagina zie je dagelijks nieuwe producten, recepten en heel veel BBQ-, kook- en outdoor inspiratie.