BASBQ Hickory Rooksnippers 500 g
De BASBQ Hickory Rooksnippers geven een lekkere rooksmaak aan je gerecht. De zeer zoete, zware bacon aroma van het notenhout gaat perfect in combinatie met rundvlees, wild, varkensvlees en gevogelte. De Hickory snippers zijn een ideale rooksmaak voor het bereiden van Pulled Pork. Het voordeel van de snippers is dat ze rechtstreeks op het vuur gegooid kunnen worden om zo een lekkere rooksmaak aan je gerecht te geven. Je kunt heel makkelijk de intensiteit van de rook bepalen door meer of minder ervan te gebruiken. Wij adviseren om de snippers niet te weken in water, maar direct en droog te gebruiken. Voor lange bereidingen met veel rook, kun je ook chunks gebruiken of gebruik een smokerbox voor langdurige rookontwikkeling om het gerecht een nog vollere rooksmaak te geven.
Specificaties:
- Inhoud: 500 gram rooksnippers
- Zoete, baconachtige rooksmaak
- Geschikt voor: rundvlees, wild, varkensvlees en gevogelte
- Hersluitbare zak
Rookhout / Mot / Pellets
Als je in de wereld van rookhout stapt kunnen we begrijpen dat dit een beetje overweldigend kan zijn. Zoveel verschillende soorten en wat past weer bij welk gerecht? Uiteraard is het vooral afhankelijk van smaak, maar in onderstaand overzicht hebben we een verdeling proberen te maken zodat voor jou de keuze makkelijker wordt. Daarnaast hebben we ook een aantal kant-en-klare blends gemaakt voor jouw gemak.
Naast de verschillende soorten hout zijn er ook nog verschillende formaten. Als eerste hebben we Wood chips. Dit zijn kleine houtsnippers, ideaal om op je hete kolen te gooien en direct veel rook te krijgen. Of gebruik ze in een smokerbox op de gas BBQ. Chunks zijn grove brokken hout. Deze zijn ideaal voor lange sessies op de barbecue doordat ze een langere tijd rook afgeven door hun formaat. Wil je een mooie zalm koud roken, dan is rookmot ideaal. In combinatie met een cold smoke generator kun je rook toevoegen aan een gerecht zonder dat het te warm wordt en deze gaat garen.
Dan zijn er ook nog pellets, dit zijn samengeperste hout korrels. Daardoor hebben een hoge dichtheid en branden ze langer dan snippers en zijn daardoor heel efficiënt. Pellets zijn geperst van zuiver hout, zonder toevoeging van hars of schors. Het bewaaradvies is om de pellets droog en schoon te bewaren. Het liefst binnenshuis.
Inspiratie op Social Media
Op onze Facebook en Instagram pagina zie je dagelijks nieuwe producten, recepten en heel veel BBQ-, kook- en outdoor inspiratie